آنچه که در آموزش C++ به همراه QT میآموزیم
همه چیز درباره ++C
زبان برنامه نویسی ++C زبانی شی گراست که در سال 1980 توسط Bjarne Stroustrup ایجاد شد. اگرچه زبان C++ بسیار شبیه زبان C و سازگار با آن است و می تواند بیش از 99% از برنامه های نوشته شده به زبان C را بدون ایجاد کوچکترین تغییری در یک خط از سورس کد اجرا کند؛ اما بدلیل ساختار شی گرای آن، از نظر ساختاری و امنیت بهتر از زبان C است. علاوه بر این، این زبان برخلاف بسیاری از زبان های برنامه نویسی برای هدف خاصی خلق نشده است و می توان آن را برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار داد؛ بگونه ای که می توان آن را ‘’Swiss Pocket Knife of Languages’’ یا چاقو سوئیسی زبان های برنامه نویسی نامید.
کاربرد زبان برنامه نویسی ++C
امروزه برخی از سیستم های پرکاربرد، همچون Amadeus (صدور بلیط برای خطوط هوایی)، Bloomberg (سازمان مالی)، Amazon (تجارت تحت وب)، Google (جستجو در وب) و Facebook (شبکه اجتماعی) از قدرت زبان c++ برای نوشتن بخش های بحرانی و مهم خود استفاده می کنند.
بسیاری از زبان های برنامه نویسی وابسته به عملکرد و قابلیت اطمینان کد های برنامه نویسی c++ در پیاده سازی خود هستند.
این زبان یکی از پرقدرت ترین زبانهای برنامه نویسی دنیاست که برای همه مقاصد برنامه نویسی قابل استفاده می باشد. به علت سرعت و قدرت و کارایی بسیار بالا بسیاری از برنامه ها و سیستمهایی که با آنها کار میکنید با این زبان نوشته شده اند که برخی از آنها عبارتند از:
- استفاده از برنامه نویسی ++C در پياده سازي سیستم های عامل
تمامی سیستم عامل های اصلی همچون ویندوز، لینوکس، اندروید، Ubuntu، iOS و ... با ترکیب C و C++ نوشته شده اند. برنامه های ویندوز به زبان C++ نوشته شده اند، در حالی که برنامه های اندروید به زبان جاوا همراه با C/C++ بدون زمان های اجرایی غیر پیش فرض برای پشتیبانی C++ است. علاوه بر این، C++ می تواند برای توسعه هسته برنامه ها در iOS بکار گرفته شود. بطور کلی، C یا C++ بدلیل سرعت و ساختار قدرتمند طبقه بندی شده خود، در سیستم های عامل بکار گرفته می شوند.
- کاربرد زبان سی پلاس پلاس در صنعت بازی سازي
اگرچه می توان از دیگر زبان های برنامه نویسی برای ساخت بازی های کوچک استفاده کرد، اما اگر بدنبال ساخت موتورهای بازی بزرگ هستید، یادگیری زبان C++ برای شما ضروری است. زبان C++ دارای سرعت بالایی است، کامپایلرها و بهینه سازهای آن قدرتمند و یکپارچه هستند و می توانید کنترل بسیاری بر روی مدیریت حافظه داشته باشید. این زبان دارای کتابخانه های گسترده ای است که برای طراحی و قدرت بخشیدن به گرافیک های پیچیده بسیار مفید هستند. علاوه بر این، از آنجا که زبان C++ چندین دهه است که بصورت گسترده در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد دارای جامعه آنلاین بزرگی است که آماده پاسخگویی به سوالات شما
- ارتباط برنامه نويسي ++C با مرورگرها
بسیاری از مرورگرهای وب همچون Chrome, Firefox, Safari, … با استفاده از زبان C++ نوشته می شوند. کروم در موتور رندرینگ، موتور جاوا اسکریپت و UI(User Interface) خود، Firefox بیشتر در موتور رندرینگ خود و کمی هم در UI(User Interface) و Safari نیز در موتور رندرینگ و موتور جاوا اسکریپت خود از زبان C++ استفاده می کنند.
- زبان cplus plus
بسیاری از کتابخانه های سطح بالا از زبان C++ بعنوان زبان برنامه نویسی هسته خود استفاده می کنند. برای مثال، چندین کتابخانه مرتبط با یادگیری ماشین از C++ در زمینه Backend خود استفاده می کنند و این مسئله ناشی از سرعت بالا این زبان است.
- گرافیک در زبان ++C
در برنامه هایی که گرافیک آنها بسیار مهم است، همچون پردازنده دیجیتال تصاویر، برنامه های ضبط صفحه نمایش و ... ، از زبان C++ استفاده می کنند که بدلیل سرعت بالا آن است. این بخش، برای برخی از بازی هایی که گرافیک بازی بعنوان بخش مهمی از ساختار آنها در نظر گرفته می شود نیز صادق است.
- استفاده از کد های برنامه نویسی c++ در برنامه های بانکداری
یکی از مهم ترین سیستم های بانکداری هسته ای که مورد استفاده می گردد Infosys Finacle نام دارد که از زبان C++ برای برنامه نویسی در بخش Backend خود استفاده می کند. در برنامه های بانکداری میلیون ها معامله در طول یک روز تحت پردازش قرار می گیرند، پس این برنامه ها نیازمند زبانی هستند که بتواند مسئله همزمانی و کمترین تاخیر در انجام پردازش ها را پشتیبانی کند.
- سیستم های ابری/توزیع شده
سیستم های ابری از فایل های مقیاس پذیر استفاده می کنند که در نزدیکی سخت افزار کار می کنند و این یکی از دلایلی است که باعث می شود C++ بعنوان گزینه مناسب برای سیستم های ابری انتخاب شود.
- سیستم های تعبیه شده
سیستم های تعبیه شده مختلفی همچون تجهیزات پزشکی، ساعت های هوشمند و ... وجود دارند که زبان C++ را بعنوان زبان برنامه نویسی اولیه مورد استفاده قرار می دهند.
- کاربرد C++ در کامپایلرها
از آنجا که C++ به سخت افزار سیستم نزدیک تر است و زبانی سطح پایین است، بعنوان زبان برنامه نویسی Backend در بسیاری از کامپایلرها بکار گرفته می شود. بعنوان مثال می توان به GNU Compiler Collection (GCC) اشاره کرد که بخش اعظمی از آن با استفاده از C++ و C نوشته شده است.
- سوییچها
برنامه های روترها و سوئیچ های تلفن که نیاز به سرعت بسیار بالا دارد بصورت گسترده از برنامه c++ استفاده می کنند.
- کتابخانه ها در زبان سی پلاس پلاس
بسیاری از کامپایلرها بدلیل نزدیکی به سخت افزار از این زبان استفاده میکنند.
- اپلیکیشنهای بانکی
بسیاری اپلیکیشنهای بانکی بدلیل نیاز به همزمانی، مولتی تردینگ، سرعت و کارایی بالا از این زبان استفاده میکنند.
چرا باید در دوره آموزش ++C شرکت کنید :
با توجه به اینکه بسیاری از سیستم های جدید نظیر سیستم های عامل، مرورگرها، پایگاه داده و ... در بخش هایی از Backend خود از زبان C++ استفاده می کنند، می توان گفت C++ نقش مهمی در عصر جدید بازی می کند. علاوه بر این، از آنجا که سرعت این زبان برنامه نویسی بالاست، در زمینه عملکرد بخش های بحرانی کاملا مفید است.
دلايل ديگر که باید زبان C++ را بیاموزید به شرح زیر هستند :
- محبوبیت زبان C++و حقوق بالا متخصصین این حوزه
C++ یکی از شناخته شده ترین زبان های برنامه نویسی در سراسر جهان است. بیش از 4.4 میلیون توسعه دهنده از این زبان استفاده می کنند. توسعه دهندگان C++ در موقعیت های شغلی صنعتی با حقوق بالا مشغول به کار می شوند و متوسط درآمد سالانه آنها 103,035 دلار است.
- زبان سی پلاس پلاس ، کتابخانه های بسیاری را پشتیبانی می کند
زبان برنامه نویسی C++ دارای Standard Template Library(STL) است که برای نوشتن کدها با سرعت بالا و بصورت فشرده بسیار مفید است.
- جامعه بزرگ ++C
جامعه آنلاین بزرگی از کاربران و کارشناسان C++ وجود دارد که می تواند در هر زمینه ای از پشتیبانی مفید باشد.
- کاربرد زبان برنامه نویسی c++ در پایگاه داده
پایگاه داده های جدیدی همچون MySQL, MongoDB, MemSQL, … وجود دارد که با استفاده از زبان C++ نوشته شده اند و بهمین دلیل است که C++ کاملا جدید است و امکانات مختلفی همچون exceptionها، lambda expressionها و ... را پشتیبانی می کند. بسیاری از پایگاه داده های نوشته شده با زبان C++، تقریبا در تمامی برنامه های در حال استفاده همچون YouTube, WordPress, Twitter, Facebook, … مورد استفاده قرار می گیرند.
- کاربرد C++ در Embedded Systems
C++ نزدیک به سطح سخت افزاری سیستم است و بهمین دلیل برای Embedded Systems که در آنها سخت افزار و نرم افزار بصورت کامل بهم پیوسته هستند، بسیار مفید است. سیستم های اینچنینی بسیاری وجود دارد که از زبان C++ استفاده می کنند و از جمله آنها می توان به smart watches, MP3 players, GPS Systems و ... اشاره کرد.
- زبان سي پلاس پلاس قابل انتقال و سبک است
برنامه هایی که به زبان C++ نوشته می شوند را می توان براحتی از یک پلتفرم به پلتفرم دیگری انتقال داد. بهمین دلیل در برنامه هایی که به چندین پلتفرم نیاز دارند اغلب از زبان C++ استفاده می شود.
- شی گرایی در C++
این زبان کامل شی گرا بوده و علاوه بر قدرت زبان C خوانایی و سادگی زبان شی گرا را دارا میباشد
- سرعت
وقتی که پارامتر سرعت در برنامه مهم است C++ یکی از بهترین انتخابهاست. به علت اینکه C++ یک زبان میانیست و در کامپایل به زبان ماشین تبدیل می شود و نیاز به مفسر ندارد و مستقیم توسط سیستم اجرا می شود سرعت بسیار بالایی دارد.
- Performance
با توجه به توانایی low level کد زدن و همچنین مدیریت حافظه میتوان کدهای بسیار بهینه تولید کرد که کارایی بسیار بالایی دارد و روی دستگاههای با حافظه محدود هم قابل اجرا باشد.
- پشتیبانی از اشاره گرها
اشاره گرها بسیار ابزار قدرتمندی هستند که در هیچ زبان دیگری وجود ندارند.
- نزدیک به سخت افزار
: با توجه به توانایی نوشتن کدهای سطح پایین و دسترسی به لایه های پایین سخت افزار بیشتر فریم ورها با این زبان نوشته میشوند.
همه چیز درباره QT
Qt فریمورک GUI (رابط کاربری گرافیکی) و کراس پلتفرم، برای توسعه برنامه ها با استفاده از زبان برنامه نویسی C++ استاندارد است. این فریم ورک در سال 1995 منتشر شد. از آنجایی که Qt از C++استفاده می کند، کاملاً شی گرا است و امکان برنامه نویسی کامپوننتی قابل توسعه را فراهم می کند. Qt به عنوان یک فریم ورک Cross platformبه بازار عرضه می شود که در زمان برای توسعه دهندگان صرفه جویی می کند زیرا آنها فقط نیاز به ایجاد و حفظ یک کد پایه دارند.
همچنین Qt بهترین پشتیبانی را از پلتفرم های مختلف نسبت به سایر فریم ورک ها دارد و مدت زیادی است که به طور رسمی از iOS و Android پشتیبانی می کند.
پلتفرم های پشتیبانی شده توسط Qt:
- Android
- iOS
- Embedded Linux
- OS X
- QNX/Blackberry 10
- Integrity
- Windows/Windows CE
- Wayland
- X11
- VxWorks
مزایای فریم ورک Qt
- کراس پلتفرم ، یکی از مهم ترین ویژگی های فریم ورک Qt است. برنامه های ایجاد شده در Qt می توانند در محیط های مختلف دسکتاپ و موبایل و همچنین دستگاه های تعبیه شده اجرا شوند. با Qt، نیازی به ایجاد چندین برنامه بومی برای هر سیستم عامل نیست. در عوض، می توانید یک بار کد بنویسید. این به طور قابل توجهی زمان توسعه را کوتاه می کند و به شما امکان می دهد در همان زمان به مخاطبان بیشتری دسترسی پیدا کنید.
- ابزارهای Qt تحت مجوزهای تجاری و اپن سورس توزیع می شوند که هزینه های توسعه را کاهش می دهد. علاوه بر این، برنامه نویسان می توانند راه حل های خود را با همکاران به اشتراک بگذارند.
- Qt بر اساس C++ است که دارای کپسولهسازی، وراثت، چندشکلی و کلاس می باشد. این فریم ورک این ویژگیها را به ارث برده و به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا از کدها دوباره استفاده کنند. همچنین Qt شامل پیوندهایی با زبان های دیگر مانند پایتون، جاوا، روبی، پی اچ پی و... است.
- یکی دیگر از مزایای Qt جامعه بزرگ و همچنین پشتیبانی فنی قوی آن است. در نتیجه، توسعهدهندگان میتوانند روی مستندات API دقیق و آموزشهای اصولی حساب کنند.
نظرات شما